Uitstekende prestaties TON turnsters Interland Thialf

Uitstekende prestaties TON turnsters Interland Thialf

Het Nederlands junioren team met Klaverblad TON Almelo turnsters Astrid de Zeeuw, Vera Jonker en Sara van Disseldorp, daarnaast bestaande uit Shadé van Oorschot (Topturnen Zuid), Zenna van der Lubbe (Pax Haarlemmermeer) en Lisa Rozen (FTC Heerenveen) turnde zaterdag 7 juli een interland tegen België. Het Nederlands team met won de wedstrijd overtuigend. Individueel werd Sara 1e, Astrid 2e en Vera 9e.
Deze wedstrijd gold als een kwalificatie voor de Jeugd EK die van 2-5 augustus in Glasgow wordt gehouden.

Tijdens de toestelfinales op zondag 8 juli wisten de TON toppers weer alle gouden medailles te behalen. Astrid de Zeeuw won met overmacht de brugfinale met een score van maar liefst 13.750 punten. Daarnaast behaalde zij goud op het toestel balk. Sara van Disseldorp werd 1e op vloer en 2e op brug. Het toestel sprong werd niet geturnd. Vera Jonker turnde deze dag uit voorzorg niet.

Op donderdag 19 juli volgt nog een laatste testwedstrijd en op vrijdag 20 juli zal de bondscoach bekend maken welke turnsters het junioren team gaan vormen dat Nederland zal gaan vertegenwoordigen in Glasgow tijdens de Jeugd Europese Kampioenschappen.

Josje Broos