Medailleregen voor turnsters Klaverblad TON Almelo

Medailleregen voor turnsters Klaverblad TON Almelo

Medailleregen voor turnsters Klaverblad TON Almelo

Afgelopen weekend vonden de Nederlandse kampioenschappen turnen plaats in Ahoy Rotterdam. Voor Klaverblad TON Almelo deden vele turnsters mee, Marieke van Egmond, Laura de Witt, Vera Jonker, Astrid de Zeeuw en Sara van Disseldorp bij de Senioren, Linde Visscher en Senna Westen bij de Junioren en Ines van Son en Susan Rosman bij de Jeugd Eredivisie.

Op zaterdag werden de meerkamp wedstrijden geturnd. Als eerste waren Ines en Susan aan de beurt. Ines turnde een super wedstrijd en werd tweede. Susan eindigde op een mooie 5de plaats. In de middagwedstrijd turnden de junioren en senioren. Senna eindigde als 12de en Linde als 15de. Linde turnde geen brug vanwege een paar weken geleden opgelopen breuk in haar vinger en ook Senna was nog herstellende van een blessure. Bij de senioren was het een enorm spannende wie er met de winst vandoor zou gaan. Naomi Visser won uiteindelijk en Lieke Wevers eindigde als tweede (beide Topsport Noord). Laura legde beslag op de derde plaats en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Sara eindigede vlak achter Laura en werd 4de, gevolgd door Marieke die 5de werd. Vera werd uiteindelijk 8ste. Astrid turnde alleen brug vanwege een knieblessure en turnde dus niet voor het meerkamp klassement.

Op zondag werden de toestelfinales geturnd. Alle Klaverblad TON turnsters kwamen hier in actie. Bij de jeugd 2 won Susan zilver op balk en Ines brons op vloer. Bij de junioren mocht Linde de zilveren medaille op sprong in ontvangst nemen en werd ze 4e op vloer terwijl Senna op dit laatste toestel een mooie bronzen plak te pakken had. Bij de senioren sprong Vera zich naar een geweldige gouden medaille op haar favoriete toestel. Laura won brons op brug met slechts 0,034 punten voor Astrid die 4de werd op dit toestel. Marieke werd hier 6de. Lieke Wevers won de brugfinale. Op zenuwen toestel balk wist geen enkele turnster te blijven staan. Uiteindelijk bleek Maartje Wurkum (De Hazenkamp, Nijmegen) de beste en ging zij er met de winst vandoor, gevolgd door onze Laura die zilver won. Sara kwam net te kort voor een bronzen medaille en werd 4de. Op vloer wist Sara te imponeren met een prachtige oefening, goed voor de zilveren medaille. De bronzen plak was voor Marieke. Lieke Wevers won de vloerfinale. Maar liefst 9 medailles dus voor onze toppers. We zijn enorm trots op deze meiden én hun trainers/coaches Frank Louter, Herbert Hoogers en Chloé van Bavel. Top gedaan!

Josje Broos