Geweldige resultaten NK turnen, Ahoy Rotterdam

Geweldige resultaten NK turnen, Ahoy Rotterdam

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni zijn de Nederlandse kampioenschappen turnen in Ahoy, Rotterdam, gehouden. Voor de Eredivisie Junioren en Senioren was dit tevens een kwalificatie moment voor de EK turnen dat van2 t/m 5 augustus 2018 in Glasgow wordt gehouden.

Voor Klaverblad TON Almelo deden een groot aantal turnsters mee. Bij de jongste turnsters deden Siena Zanelli, Esmee Fox en Norell Bornebroek samen met Eva Oosterbeek en Lot Theunissen van De Hazenkamp Nijmegen mee aan de districtskampioenschappen. Voor deze jonge turnsters een hele spannende wedstrijd voor heel veel publiek, maar ze hebben het goed gedaan en stonden te stralen op de wedstrijdvloer. Team Oost werd 5de.

Bij de Pupillen 2 kwam Thera Tanamal in actie. Thera eindigde op de 22ste plaats. Op zondag kwam zij nog in actie tijdens de toestelfinales op het toestel balk. Thera liet een prachtige balkoefening zien en werd hier 4de. Op de andere baan kwam Susan Rosman, Jeugd 1, in actie. Susan turnde een goede wedstrijd op de meerkamp en eindigde hier als 12de. Susan had zich geplaatst voor maar liefst 3 toestelfinales. Zij werd uiteindelijk 8ste op sprong, 5de op balk en 6de op vloer. De onderbouw- en middenbouwturnsters werden begeleid door hun trainsters Anouk Stam en Monique de Jong.

In het Ahoy Sportpaleis turnden de Eredivisie Junioren en Senioren hun meerkampfinale op zaterdag. Dit teamd werd begeleid door hoofdcoach Frank Louter, trainer Herbert Hoogers en choreografe Chloé van Bavel. Senior turnster Marieke van Egmond eindigde in een zeer sterk deelnemersveld als 8ste. Marieke turnde op zondag haar toestelfinale op vloer en behaalde hier het zilver. Een geweldige prestatie van deze jonge seniorturnster.
De TON-junioren maakten grote indruk en legden beslag op alle podiumplaatsen. Astrid de Zeeuw verdedigde met succes haar titel en werd opnieuw Nederlands Kampioen. Vera Jonker heeft na een slepende rugblessure geweldig haar rentree gemaakt en behaalde zilver. Sara van Disseldorp mocht ook het podium bestijgen en werd derde. Ook Senna Westen en Linde Visscher lieten uitstekende oefeningen zien en werden respectievelijk 8ste en 9de. Laura de Witt turnde vanwege een blessure alleen brug. Haar oefening was goed genoeg om zich te plaatsen voor de toestelfinales op zondag. Ook behaalden Astrid, Vera, Sara en Senna finaleplaatsen op een of meerdere toestellen. Ook nu weer ging het geweldig en wisten de TON turnsters alle gouden medailles in de wacht te slepen. Op sprong eindigden Astrid en Vera allebei op de eerste plaats. Omdat er in dat geval gekeken wordt naar de hoogste E score (de uitvoering) ging het goud naar Astrid en eindigde Vera als tweede. Sara werd uiteindelijk 4de op dit toestel. Op brug behaalde Astrid het goud en Laura zilver. Sara eindigde hier als 4de en Vera als 6de. Op het toestel balk was Senna degene die haar zenuwen het beste in bedwang wist te houden. Als laatste aan de beurt turnde zij werkelijk een geweldige strakke oefening en werd hiermee met ruime voorsprong Nederlands Kampioen 2018. Astrid eindigde als 4de op balk en Vera als 6de. Op vloer kwamen Sara en Astrid in actie. Sara turnde een prachtige oefening en mocht het goud in ontvangst nemen. Astrid eindigde op dit toestel als 3de.
We kijken terug op een zeer geslaagd toernooien zijn enorm trots op onze turnsters, hun ouders, trainers en begeleidingsteam!
Dit NK werd mede mogelijk gemaakt door NK sponsoren Europarks De Biesbosch en XL Lease Apeldoorn en natuurlijk onze vaste sponsoren. Bedankt!!

Josje Broos