Missie

Topturnen Oost Nederland biedt talenten een turnopleiding op topsportniveau. Deze opleiding is gericht op deelname aan de nationale selecties van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en uiteindelijk op deelname aan nationale kampioenschappen, internationale wedstrijden, Europese- en Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Ons doel is tenminste één sporter in alle KNGU trajecten voor (J)EK, EJOF, WK en OS.

Visie

Sporten is belangrijk voor je gezondheid en is een gezonde ontspanning door inspanning waarbij het niveau van de beoefening niet van invloed is. We zijn er van overtuigd dat positief coachen dan wel het geven van positieve feedback het verschil maakt tussen succes en falen in de sport. Het beleven van plezier en het scheppen van zelfvertrouwen is de basis van een veilig sportklimaat. In het kader van Veilig Sport Klimaat (VSK) stellen wij, conform KNGU beleid, het volgende: “Ieder individu binnen de turnsport moet zich veilig en prettig voelen en zichzelf kunnen zijn.”

In navolging van de KNGU streven wij er ook naar om de 5 P’s altijd zichtbaar te tonen, te weten (in willekeurige volgorde):
1. Plezier
2. Passie
3. Professionaliteit
4. Presenteren
5. Presteren

Ambitie

De doelstelling is “Dé topsportorganisatie voor het turnen dames in Oost Nederland” te zijn. De ambitie van Topturnen Oost Nederland ligt hoog. De uitstekende resultaten in het (recente) verleden laten zien dat (inter-)nationaal succes maakbaar is. Een stabiele (RTC-)organisatie die staat voor kwaliteit en waar er sprake moet zijn van een veilig topsportklimaat waar intrinsieke motivatie als belangrijkste drijfveer wordt gezien. Waar (potentiele) partners zich in herkennen en deel vanuit willen maken om de droom van onze talenten waar te maken.